7/24/2014

230714


IMG_5594 kopio3

Uusi tietokone on nyt kotiutunut, mutta nyt pitäisi vielä opetella käyttämään tätä. Ongelmaksi on tämän illan aikana tullut, että blogiin ladatessa kaikki kuvat näyttävät pikselimössöltä Macbookin näytöllä. Olen yrittänyt jo viimeiset pari tuntia saada kuvaa julkaisukelpoiseksi.

Onko postauksen kuva mielestänne tarkkuudeltaan hyvälaatuinen vai ei? Löytyykö ruuduntakana olevilta bloggaajilta vinkkejä kuvanlaadun parantamiseen ladatessa kuvia blogiin?

puspus, Anna

13 kommenttia:

 1. näyttäs iha hyvälaatuiselta kuvalta... satun vain lukemaan kännykällä, mutta en ainanaan huomaa eroa tällä aiempiin kubiin verrattuna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin näyttää Asuksen koneella ja kännykällä ihan hyvältä, mutta jostain syystä tämän tietokoneen näytöllä kuvat menee pikselimössöks vaikka lataan kuvat aina PNG:nä ;----(

   Poista
 2. kokeile tallentaa kuvat png-muotoon se ei riko niin paljon kuvia ku jpg :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin mä oon aina tallentanut, mutta silti näyttää huonolaatuisilta kuvat blogissa tällä näytöllä :----(

   Poista
 3. Ihan hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti siellä näyttää paremmalta kuin mun omalla läppärillä!

   Poista
 4. hyvä kuvahan tämä on!!:) mut mullaki oli just tuo ideana, et PNG muotoon ladata kuva, niin se näyttääki just siltä ku pitääki :) JPG tosiaan pilaa joskus kuvan laatua kun se ladataan nettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin mä oon tehnyt jo useamman vuoden ajan, mutta tuokaan ei toimi tässä koneessa :----(

   Poista
 5. mä oon ainakin todennut, että postausta esikatsellessa kuvat pikselimössöytyy, mutta julkaisun jälkeen näyttää taas hyvältä!! ja mä en oo huomannut mitään huonolaatuisuutta sun kuvissa :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä :------) Pitää tarkkailla tuonkin kannalta!

   Poista
 6. Vastaan ehkä hieman myöhässä, mutta normaalilta retinanäytön kuvalta näyttää :) Tämähän on retinanäytössä (oletan toisen postauksen konekuvan perusteella että sinullakin on retina) ihan normaalia, koska kyseessä on pikselitiheydeltään normaalia suurempi näyttö.

  Käytännössä siis pikseleitä on tuplasti enemmän kuin samankokoisessa normaalinäytössä olisi ja esimerkiksi fontit näyttävät superskarpeilta. Pienien kuvien kohdalla on kuitenkin tällä hetkellä (tekniikat eivät ole vielä täysin retinanäyttöjen kehityksen tasalla) se "ongelma" että tuokin alunperin 1000px leveä kuva skaalautuu retinanäytöllä periaatteessa 2000px leveäksi, jotta se näyttäisi vievän saman verran tilaa kuin ei-retinanäytöllä veisi - ja siksi kuva näyttää hieman suttuiselta.

  Itsekin olin aluksi kauhuissani tän uuden näytön kanssa, mutta muut ominaisuudet ja esimerkiksi ne niin terävät fontit vievät kyllä voiton kotiin ja silmä tottuu kyllä nopeasti näihin pehmeämpiin pienempiin kuviin. Plus erilaisia oikeasti epätarkkoja kuvia katsottuani (olen siis tiennyt ennakkoon että kuvan tarkennus on _aivan_ pielessä ja kuva on sumea myös norminäyttöisellä koneella) kuvia katsottuani huomannut selkeän eron tälläkin näytöllä tuon ylläolevan "suttukuvan" ja oikeasti suttuisen välillä.

  VastaaPoista