11/28/2014

281114 / TAHDON


Vihdoinkin Suomeen on hyväksytty tasa-arvoinen avioliittolaki, jee! Iltalehtien sivuilta bongasin muutamia aika inhottavia kommentteja, joita en voi ymmärtää:

"28.11. joka vuosi SURU PÄIVÄ. LIPPU puolitankoon."

"Kiitos suomi tähänastisestä. Tää ukko muuttaa v*ttuun suomesta ja hakee toisen maan kansalaisuutta. Sitten voi luopua masn kansalaisuudesta missä homot hyppii silmille"

"Onneton päätös. Samaa sukupuolta olevat voivat rakastaan toisiaan ja olla onnellisia, muta seksi ei kuulu homoille eikä avioliitto, joka on määritelmällisesti vain miehen ja naisen välisen virallistetun aviosuhteen nimitys. Homous on synti. Synti on kansakunnan häpeä. Tuomiot tulevat."

(Kyllä, kirjoitusvirheet kuuluvat kommentteihin. Elämäm koulu on kova.)

Saanko kysyä, että mitä homoavioliittolain hyväksyminen teiltä ilkeiltä kommentoijilta on pois?
Moniin kommentteihin oli vedetty mukaan "sateenkaariperheet", seksi ja avioliitto eläinten kanssa sekä suomalaisuuden häpeäminen asian takia.

Vaikka homoavioliitot hyväksytään ei se tarkoita mitään muutoksia heteromiesten elämään, eikä pakota ketään hyväksymään homoutta. Kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseensä, ja laki tuo vain homoille mahdollisuuden avioliittoon. Laki ei puhu millään tavalla eläimistä, ja homojen avioliitto ei liity m-i-l-l-ä-ä-n  t-a-v-a-l-l-a parisuhteeseen tai seksiin eläinten kanssa. Suomeen vain yksinkertaisesti on nyt luotu mahdollisuus kahden samaa sukupuolta olevan ihmisen solmia romanttinen parisuhteensa virallisesti, ja kyse on kahden vastuullisen aikuisen yhteisestä päätöksestä. Maailman kuuluukin muuttua ja kehittyä muuttuvien arvojen kannalta, eikä kukaan ole ottamassa teiltä esimerkiksi mielipideoikeuttanne pois.

Joten avioliittolain hyväksymisen vihaajat, älkää kuluttako päätänne asialla vaan hyväksykää lain olemassaolo. Ei kukaan ole pakottamassa teitä homoseksuaaliseen suhteeseen tai elämään maailmassa jossa voitaisiin olla seksuaalisessa suhteessa eläinten kanssa.

Ja vielä loppuun nostan kuviteellista hattuani Possen väelle, jotka ovat tuoneen asian monella tavalla esiin lähiaikoina! Toivon itse, että muutaman kymmenen vuoden sisällä Suomesta tulisi tasa-arvoinen maa, jossa ihmisiä ei luokiteltaisi homoseksuaalisuuden perusteella negatiiviseen tai positiivisempaan suntaan, vaan heidät nähtäisiin yksinkertaisesti ns. normaaleina ihmisinä.

puspus, Anna

11 kommenttia:

 1. Odotan kans sitä että nuo konservatiivit kuolee pois. Aika julmasti sanottu mutta uudet sukupolvet tuo aina uudet jutut. Ennenhän ei hyväksytty sitä että nainen voi äänestää, nykyään se on kaikille itsestäänselvyys eikä moni edes tiedä etteivät naiset ole aina saaneet äänestää. Jossain vaiheessa myös homous on toivottavasti yhtä itsestäänselvää ja tulevaisuuden ihmiset saavat naureskella kun historiankirjoissa kerrotaan, että homous on joskus luokiteltu sairaudeksi ja se on ollut kiellettyä ja syntistä touhua. Olen ollut tänään niin onnellinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, mulla oli sama mielessä mutten kehdannut kirjoittaa sitä :'DDDD Sehän on totta, että kun vanhemmat ihmiset kuolee pois, vallitsevat arvot muuttuu uuden kansan myötä! Asiaa, ja oot ollut onnellinen ihan syystäkin ;-----) Tästä lähdetään hiljalleen tasa-arvoisempaa maailmaa kohti!

   Poista
  2. Hehe joo kyllähän sitä joutuu miettii vähä mitä kirjottaa kun lukijoita on paljo :'D joillaki tuntuu olevan vähä semmonen asenne blogeja lukiessa että pitää nillittää heti kun jotain pientäkin aihetta sille löytyy!

   Poista
 2. Samaa mieltä sun kanssa! En vaan voi käsittää näiden tällaisten kommenttien kirjoittajia. Yleensähän nämä sattuvat olemaan +40 vuotiaita miehiä ja vielä vanhempia naisia. Oon myös huomanut, että tällaisille ihmisille ja kommentoijille on ihan sama kuinka kantansa perustelee, kun heidän vastauksesna meinaa olla sama ja yhtä hienosti perusteltu kuin Soinillakin: "nokun ei voi".
  Tämä päivä on askel kohti parempaa Suomea.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta :----D Oon itse myös huomannut, että homouden vastustajat ovat olleet yleensä kouluttautumattomia, etenkin keski-ikäisiä miehiä, jotka tekevät hätiköityjä johtopäätöksiä siitä, että jos homojen annetaan mennä naimisiin, kohta saadaan mennä naimisiin myös eläinten kanssa...

   Poista
 3. Amen girl! Puit ajatukseni sanoiksi paremmin kuin koskaan itse pystyisin. Mä en ole koskaan ymmärtänyt, miten toisen elämä tai elämäntyyli voi vaikuttaa noin älyttömän paljon toiseen. Eikö se nyt ole ihan sama millä tavoin ihmiset päättävät viettää elämäänsä niin kauan kun se ei (oikeasti) satuta muita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps! Ihan totta, eihän se muilta ihmisiltä ota mitään pois jos vähemmistöjen oloja ja tasa-arvoisuutta parannetaan :-----)

   Poista